Tarımsal eğitim seferberliğine Şanlıurfa Ziraat Odası ve GAP TEYAP’ın katkıları ile devam ediyor. Bu kapsamda çiftçi eğitimleri de sürüyor. Ziraat odası bünyesinde hizmet veren ziraat mühendisi uzman tarımsal danışmanları Kalınbayat mahallesi çiftçilerine biber yetiştiriciliği eğitimi verdi. Bu anlamda Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, Ziraat Odası’nın çiftçi okulu olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Tarımsal eğitim seferberliği kapsamında Şanlıurfa Ziraat Odası Tarım Danışmanları ve GAP TEYAP İl Koordinatörlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Danışmanların bu seferki durağı biber demonstrasyonunun da yapılacağı Kalınbayat mahallesi oldu. Uzman tarım danışmanları mahallede gerçekleştirdikleri toplantıda çiftçilere biber yetiştiriciliği konusunda teknik bilgiler verdi. Bu anlamda Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ziraat Odası’nın çiftçi okulu olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Şanlıurfa Ziraat Odası bünyesinde 5 tarım danışmanı ile birlikte sahada bire bir çiftçiler ile görüşerek tarımsal üretimde birim alanda daha az maliyet ile daha fazla ve sağlıklı ürün elde edilmesi konusunda eğitim toplantıları sürüyor. Dün danışmalığı yapılan ve ilerleyen zamanlarda biber demonstrasyonun gerçekleştirileceği Kalınbayat Mahallesinde Biber yetiştiricilerine ziraat mühendisi uzman tarım danışmanları Gülbin Öncel, Oya Kılıç, Gülistan Ertürk, Galip Gazanfer ve GAP TEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel ile Bünyamin Aslan tarafından eğitim verildi.

‘Ziraat Odası’nın çiftçi okulu olma yolunda ilerliyor’

Tarım danışmanları tarafından yapılan çiftçi eğitimleri ile ilgili görüş belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ziraat Odası’nın çiftçi okulu olma yolunda ilerlediğini söyledi. Eyyüpoğlu, ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’in katkıları ile devam eden tarımsal danışmanlık uygulaması odamız bünyesinde görev yapan danışmanlar ile de devam etmektedir. Bu anlamda odamız bir çiftçi okulu olma amacını ve görevini yerine getirmeye devam ediyor. Bölgede yapılan danışmanlık çalışmaları ile tarımsal maliyetlerde ve verimde gözle görülür bir artış olduğu gözlenirken ürün çeşidinde de farklılıklar artıyor. Bu gözlemler bizler adına gerçekten sevindirici gelişmeler. Bizlere bu imkanları sunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e, GAP İdaresi bünyesinde görev yapan GAP TEYAP İl Koordinatörlüğüne, tarımda danışmanlarımıza teşekkür ederim.’ Dedi.