Başkan Eyyüpoğlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik'e Görevinde Başarılar Diledi

Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 135 firmanın katılımı ile kapılarını açtı.  Gıda, tarım ve Hayvancılık  Bakanı Faruk Çelik’in ve çok sayıda sektör temsilcisinin katılımı ile de açışı yapılan fuarda konuşan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilerin teşekkürlerini ve dileklerini iletti.

12-15 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyarete açık olacak 4. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gıda Traım veHayvancılık Bakanı Faruk Çelik,  çiftçi ve ilgili sektör temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların katılımı ile ötrenle ziyarete açıldı. Açılış töreninde konuşan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, tarımsal desteklemelerin 3 ay önce ödenmesi, tarımla ilgili 3 kurumun bölge müdürlüklerinin kentte hizmete başlaması konusunda teşekkürlerini sunarken, sulama projelerinin hayata geçirilmesi talebinde bulundu.

Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın tarımsal potansiyeline dikkat çekerek Tarım fuarının önemine işaret etti. Eyyüpoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Sayın Bakanım Türkiye’de yetişen Pamuğun yüzde 45’i, Kırmızı Mercimeğin yüzde 38’i, Fıstığın yüzde 33’ü, Arpanın Yüzde 7’si buğdayın yüzde 5’i Şanlıurfa’da yetişiyor. Anlayacağınız Şanlıurfa ülkemizin tahıl ambarıdır. Tabi ki böylesine önemli bir tarım kentinde tarım fuarları yapılmalıydı. Bu anlamda 4. Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı hayırlı ve bereketli olsun.

‘Tarım fuarı hem tanıtım hem de bilgi içeriyor’

Tarım fuarı sayesinde Şanlıurfa tanıtımına önemli katkıda bulunulurken, çiftçilerimiz de firmalar ile bire bir görüşerek tarımsal teknolojiyi de yakından takip ediyor. Çiftçilerimiz fuar sayesinde tarımdaki tüm yeniliklerden haberdar oluyoruz. Bugün burada Gübre, yerli  tohum ve tarımsal ilaç firmaları da yer alıyor. Çiftçimiz bu konularda da geniş bilgi alma şansına sahip oluyor.

‘Biz üretiyoruz Gaziantep kaymağını yiyor’

Sayın Bakanım ekonomik değeri bir çok tarım ürününü biz üretiyoruz Gaziantep Kaymağını yiyor. Desteğiniz ve teşvikleriniz ile artık kentimizde tarım ürünlerinde markalaşmanın vakti geldi. Allah’ın izniyle yeni teşviklerle sizin önderliğinizde bu konuda çok iyi geleceğiz. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.

‘Her şey için teşekkürler’

Sayın bakanım size iki konuda özellikle teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle Türkiye savaşta olmasına rağmen vaktinden 3 önce pamuk desteklemesini hesaplara yatırıldı. Ayrıca 3 bölgeyi Urfa’ya bağladınız. Tarım Kredi Kooperatifi, Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü ve TARSİM Bölge müdürlükleri kurulmasını sağladınız. Sizlere teşekkür ediyoruz.

‘Sulama projeleri hayata geçmeli’

Şu anda Şanlıurfa’nın tarımsal potansiyelinin artırılması için sulama projelerinin artırılması gerekiyor. Sayın Bakanım Türkiye’de 9 Milyon Dekar sulanabilir arazi bulunmaktadır. Bunun yaklaşık 5 Milyon Dekarı Şanlıurfa’da yer almaktadır. Şuna dikkat çekmek istiyorum. Şanlıurfa’da halk sulaması yaklaşık 3 Milyon Dekar iken devlet imkanları ile sulama 2 Milyon Dekardır. Yani sulu arazilerimizin %37’si devlet, %63’ü ise halk tarafından sulanmaktadır. Ricamız şudur ki devlet sulamasının artırılmasıdır. Bu kapsamda Hilvan, Siverek, Karakeçi ve Viranşehir merkez köylerini kapsayacak sulama projelerini hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu projelerin tamamlanması ile ömür boyu sizlere minnettar olacağız. Böylelikle TEDAŞ’ın da zulmünden kurtulmuş olacağız.

‘Referandumda mahcup olmayacağız’

Sayın bakanım değerli misafirler son olarak 16 Nisan referandumu konusunda da kısa bir şey söylemek istiyorum Sizlerinde bildiği gibi 16 Nisan’da bizleri önemli bir referandum bekliyor. Gelecek nesillerimiz, çocuklarımız istikrar ve koalisyonların olmaması için Şanlıurfa güçlü bir evetle 17 Nisan Günü yeni bir Türkiye’ye merhaba diyecektir. Bu anlamda % 45’i çiftçi olan ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımız bizleri ve sizleri mahcup etmeyecektir.

Ben buradan şahsım ve Şanlıurfalı çiftçi camiası adında fuarımızın açılış törenine teşrif eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e, Ayrıca fuarda emeği geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Nihat Çiftçiye, Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna’ya ve Start Fuarcılık Yönetim kuruluna tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.