Tarım danışmanları çiftçisi ile ilk biber hasadını yaptı

GAP TEYAP İl Koordinatörüğü ile Şanlıurfa Ziraat Odası bünyesinde hizmet veren Ziraat Mühendisi uzman tarım danışmanlarının Kalınbayat mahallesinde birlikte yürüttüğü biber demonstrasyonunun ilk İlk hasadı yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu Şanlıurfa’da yılın ilk biber hasadı olarak verim ve ürün kalitesi oldukça iyi olduğunu ve bilimsel tarımın yaygınlaştırılması için çiftçilerin her zaman hizmetinde olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Tarımsal Danışmanlık birimi çiftçisi ile el ele bilimsel tarım yöntemleri kullanarak eğitim, deneme ekimi ve hasat çalışmalarına devam ediyor. Ziraat odası bünyesinde çiftçiye ücretsiz hizmet veren uzman tarım danışmanları geçtiğimiz ay demonstrasyon (deneme) alanı olarak belirledikleri Kalınbayat mahallesindeki çiftçileri ile birlikte ekimini gerçekleştirdikleri biberin ilk hasadı yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda kalitesi ve verimi yüksek ürün elde edildiği tespit edildi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Bünyesinde görevli ziraat mühendisi uzman tarım danışmanları, Gülistan Ertürk, Gülbin Öncel, Oya Kılıç ve Galip Gazanfer’in GAP TEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel’in yürüttüğü biber deneme ekim projesi sonuçları sevindirdi. Hasat sonrası yapılan değerlendirmede elde edilen biber kalitesi, aroması ve sağlıklı olması yönüyle oldukça dikkat çekiyor.

Biber ekimi ve hasat sürecinde tarım danışmanları tarlada çiftçisine ulaşarak biber yetiştiriciliği konusunda çiftçilere detaylı bilgi vererek daha bilinçli biber tarımı yapılmasının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Bu yönde çalışmalarına hızla devam edeceği biber veya diğer ürünlerin yetiştiriciliği konusunda çiftçilerin hizmetinde olduğu belirtildi.

‘Verimi yüksek ve kaliteli ürün için danışmanlarımız çiftçimizin hizmetinde’

Tarım danışmanlarının çiftçisi ile birlikte tarlada yaptığı çalışmalar sonrası elde edilen sonuçları değerlendiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘bünyemizde hizmet veren ziraat mühendisi 5 tarım danışmanımız her zaman çiftçimizin hizmetindedir. Son olarak Kalınbayat mahallesinde yapılan biber deneme ekiminin ilk hasadı yapıldı. Elde edilen ürün gerçekten çok iyi. Buradan elde edilen veriler doğrultusunda sahada daha fazla çiftçiye ulaşarak teknik bilgiler verilerek verimin ve kalitenin arttırılmasını amaçlıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli hasatlar dilerken tarım danışmanlarımıza çok teşekkür ediyorum’ dedi.