Şanlıurfa’da mısır üretiminin artışı devam etti

Genç çiftçi 30 bin hibe desteği projesi için Son başvuru 12 Mayıs.

Genç çiftçi 30 bin hibe desteği projesi için Son başvuru 12 Mayıs.

SON BAŞVURU 12 MAYIS

Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan GTHB hibe projesi ve söz konusu hibe desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçiler; başvurularını 13 Nisan - 12 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine yapmaları gerekiyor” şeklinde kon

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE DESTEĞİ NASIL VERİLECEK?

Valilik Makamının oluru ile vali yardımcısının başkanlığında, bakanlık il müdürü, il müdür yardımcısı ile defterdarlık, il milli eğitim müdürlüğü, il çalışma ve iş kurumu müdürlüğü, ziraat odası başkanlığı ve ticaret borsası temsilcilerinden oluşan sekiz kişilik komisyon tarafından yapılan değerleme sonrasına verilecek.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

30 Bin tl'lik hibe başvurusu yapmak için öncelikle T.C. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nın resmi sayfasında www.gencciftci.tarim.gov.tr giriş yapılarak gerçekleşecek.

PROJE UYANIKLARINA DİKKAT

Genç çiftçilere 30 bin tl hibe desteği projesine başvurularda, dosya hazırlama ve proje hazırlama ücretleriyle ilgili kamuoyunda dolaşan söylentilere inanılmaması gerekiyor. Bu proje kapsamında genç çiftçilerden ne dosya parası ne de bir proje hazırlama ücreti alınmayacağı gibi piyasada böyle bir proje hazırlatılmasına da gerek bulunmamaktadır.”

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL HİBE ŞARTLARI

Genç çiftçileri desteklemek, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdama katkı payını sağlamak amacıyla oluşturulan genç çiftçilere hibe desteği başvuru şartları şu şekilde;

Kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen kişiler.

Nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimleri ve 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun öncesi tüzel kişiliği olan ve nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerinde yer alan çiftçiler.

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşından gün almış, 41 yaşından gün almamış olmak.
  • Başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışıyor olmamak.
  • Okur-yazar olmak.
  • Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak.
  • Başvuru tarihi itibarıyla KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak.
  • Genç çiftçi hibe desteği 3 yıl süreyle uygulanacak. Bu kapsamda hibe desteğinden yararlanacak çiftçinin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında kırsalda yaşamaları gerekiyor.
  •  Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak.
  • Ödemeler ilgili yılın bütçesinden karşılanacak. Dolayısıyla 2016-2017 ve 2018’de proje başvuruları alınacak. Başvuran herkese destek verilmeyecek. Projesi kabul edilen genç çiftçilere destek verilecek.
  • Başvuruların, genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine bizzat yapılması şarttır.
  • Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibe desteğinden sadece bir kez yararlanabilecek. Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programından yararlanan çiftçiler bu destekten yararlanamayacak. Herkese 30 bin lira verilmeyecek.
  • Söz konusu hibe desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçiler; başvurularını 13 Nisan - 12 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine yapılacak.

30 BİN TL HİBE DESTEĞİ İÇİN HANGİ PROJELER KABUL EDİLECEK?

• Hayvansal üretime yönelik;
  •  Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projelerini,
  •  Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projelerini,
  •  Kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği projelerini,
  •  Bitkisel üretime yönelik;
  •  Kapama meyve bahçesi tesisi projelerini,
  •  Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği projelerini,
  •  Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projelerini,
  •  Kültür mantarı üretimi projelerini,
  •  Yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik;
  • Tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konulu projeleri,
  • Coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri,
  • Coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projelerini kapsıyor.

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

•  Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  •  Ücretli çalışmadığına dair SGK’dan alınan belge.
  •  Başvuru dilekçesi.
  •  Proje tanıtım formu.
  •  İmzalı taahhütname.
  •  Varsa yatırım yerinin genç çiftçiye ait olduğuna dair mülkiyet belgesi.
  •  Varsa proje konusu kapsamında eğitim belgesi.
  •  Proje konusu içeriğinde varsa coğrafi işaret tescil belgesi.
  •  Varsa engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olduğuna dair belge.
  •  Diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi.

Hibe sözleşmesi aşamasında aşağıdaki belgeler istenir:

- Yatırımı yapacağı yerde ikamet ettiğine dair belge.

- Yatırım yerine ait mülkiyet belgesi ya da kira sözleşmesi.

*  Proje KDV hariç hazırlanır ve hibe ödemesi buna göre yapılır.