Şanlıurfa’da mısır üretiminin artışı devam etti

Başkan Eyyüpoğlu çiftçinin sorunlarını Başbakan’a iletti

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyyüpoğlu kent ve bölge çiftçisinin istek ve taleplerini içeren dosyayı Başbakan ve Cumhur Başkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi. Cumhurbaşkanı seçimleri kapsamında miting için Şanlıurfa’ya gelecek Başbakan Erdoğan ile Başkan Eyyüpoğlu’nun bir araya gelmesi bekleniyor.

tünelleri ve arazi toplulaştırmaları ili ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar için teşekkür ederken, son günlerde çiftçi ile DEDAŞ’ı karşı karşıya getiren elektrik konusunun masaya yatırılarak çözülmesi talebini iletti.

Şanlıurfa ve bölge çiftçisinin sorunlarını 5 ana başlık olarak sıralayan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, en başa son günlerde gündemdeki sıcak yerini koruyan elektrik konusunu aldı. Bir süredir DEDAŞ’ın kayıt altına alma çalışması olarak adlandırdığı faaliyetler sürecinde çiftçi ile kurum karşı karşıya geliyor. Eyyüpoğlu sorunun barışçıl ve hukuki yollarla çözülmesini talep etti.

Eyyüpoğlu Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği yazıda şu sözlerle yer verdi; “bölge ve kent çiftçisi olarak her zaman yanımızda olduğunuzu hiç unutmadık. Ve bu güne kadar bizlere sunduğunuz hizmetlerden dolayı hep teşekkürü bir borç bildik. Şanlıurfa çiftçisi adına sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak müsaadeniz ile çiftçiler olarak karşılaştığımızı sorunları sizlere ileterek çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.”

Şanlıurfa çiftçisi için hayati öneme sahip 5 konu başlığı ise şu şekilde sıralandı;

1)      Elektrik sorunu öncelikli çözüm bekleyen bir konu.

2)      Sulamanın ulaştığı arazilerin sulamaya açılması için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Böylelikle hem elektrikten de önemli oranda tasarruf edilecektir.

3)      Yardımcı, Harran ve Akçakale’deki açık sulama sistemine son verilerek kapalı sulama sistemine geçilmesi elzemdir.

4)      Uzun yıllardan buyana hazineden kiralanarak kullanılan tarım arazileri o toprağa emek veren çiftçiye satışının yapılması. Yani tarım arazileri kullanıcısı kiracılarına satılmalı.

5)      Desteklemelerden maliyenin yüzde 4’lük kesintinin kaldırılması çiftçilerimizin önemli taleplerindendir.