CHP heyeti Ziraat Odasında çiftçiler ile görüştü

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aytuğ Çıray ile Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve beraberindeki heyet Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulunu Ziyaret etti. Ziyarette son aylarda gündemde olan ve çiftçilerde büyük rahatsızlık yaratan sulamada kullanıla elektrik enerjisi kesintileri gündeme geldi.  CHP’li Çıray, elektrik mağduriyetinin giderilmesi için hükumetten ricada bulunurken, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilerin mağduriyetinin devam etmesi durumunda tarımsal üretimin büyük yara alacağını bu yüzden Atatürk Barajı suyunun tarımsal alanlara ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Alınan Bakanlar kurulu kararının ardından DEDAŞ’ın harekete geçmesi sonrası elektrik enerjisi ile sulama yapan çiftçilere ulaştırılan yüksek meblağlı faturaların ödenememesi ve ardından gelen kesintilerin yarattığı rahatsızlık devam ederken, CHP heyeti Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytuğ Çıray ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir beraberindeki CHP’li heyet ile birlikte Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu ile görüştü. Görüşmede Şanlıurfa çiftçisinin sorunları konusunda bilgi alan CHP’li heyet tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisi ile ilgili uygulamaları eleştirildi.

HÜKUMET BU İŞTEN VAZGEÇMELİ

Ziyarette görüş belirten Çıray, ülke genelinde enerji yatırımlarının yetersiz olduğunu ileri sürerek, gerekli altyapı ve yeni enerji kaynakları için yatırımların yapılması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfalı çiftçiler ile yaptıkları görüşmelerde bölgede sulamada kullanılan elektrik ile ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu gördüklerini söyleyen Çıray, çiftçilerin elektrik borçlarından dolayı bloke edilen terfiklerinin ödenmesini talep etti.

Hükümet bu işten vazgeçmeli diyen Çıray, ‘Ziyaretimizde öğrendiğimiz en önemli sorun çiftçilerimizden talep edilen yüklü elektrik borçlarıdır. Bu borçlarda çiftçiye ödenen desteleme ödemelerinden tahsil edilmeye çalışılıyor. Hükümetten Urfalılar adına ricada bulunuyorum. Bu işten vazgeçsinler. Çiftçimiz parasız kalırsa üretemez. Üretemezse ülke olarak sıkıntıya gireriz. Çiftçiye teşvikleri tam olarak ödesinler. Bizim çiftçimiz namusludur dürüsttür. Eğer gerçekten borçlu ise borcunu mutlaka öder. Bunu da zamana yayarak affetme yolu ile borçlarını öderler. Bunu sayın Ziraat Odası Başkanı Eyyüpoğlu ve heyetimiz olarak Urfalılar adına talep ediyoruz. ‘ şeklinde konuştu.

EYYÜPOĞLU: TARIMSAL ÜRETİM KAYBA UĞRAYABİLİR

CHP’li heyetin ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilerin çok ağır elektrik faturaları ile karşı karşıya kalması nedeniyle büyük mağduriyet yaşandığını söyledi. Mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapılmasını beklediklerini kaydeden Eyyüpoğlu, ‘desteklemelerin bloke edilmesi ve elektrik kesintileri nedeniyle tarım sektörünün zor günler geçirdiğini belirtti. Sorunun devam etmesi durumunda tarımsal üretimin ciddi kayba uğrayacağını söyledi.